Titta runt på Gymnasieakademin

Vad roligt att du tittar in hos oss! Möt några elever och lärare och läs mer om oss och våra fem program med olika inriktningar.

Gymnasieakademin är en personlig skola där du får vara dig själv i en familjär miljö. Vi vill ge dig det fokus och stöd du behöver för att utvecklas, må bra och knyta nya band.

Våra lärare finns här för att hjälpa dig nå dina mål och erbjuder veckovis handledning utöver ordinarie lektionstid. Hör av dig om det är något du undrar över!

Elever berättar varför de valde Gymnasieakademin

Gå en digital rundvandring på Gymnasieakademin

360-tour – Gymnasieakademin

Det är inte samma sak som att se det live med egna ögon, men vi har gjort vårt bästa för att du ska kunna få en uppfattning av hur det ser ut hos oss, även om du inte har möjligheten att besöka oss i verkligheten innan gymnasievalet. Kika runt och om det väcker någon fråga är du självklart välkommen att höra av dig till oss, så ska vi göra vårt bästa på att besvara den.

Biträdande rektor Elisabeth Elander pratar om elevhälsa och miljö på Gymnasieakademin

Elisabeth är dels med i skolledningen, dels i elevhälsoteamet. Utöver Elisabeth består det teamet också av kurator, skolsköterska, specialpedagog, studie- och yrkesvägledare (SYV), psykolog och läkare. De två senare sitter inte i våra lokaler utan rings in vid behov. I klippet nedan hör du Elisabeth prata om bland annat hur vi på Gymnasieakademin ser på just elevhälsan.

”Vi hade grymma lärare som verkligen hjälpte oss till 100%”

Joyce Tshibangu har spelat basket i hela sitt liv. Redan innan gymnasiet tränade han fem dagar i veckan och under åk 3 valde han att elitsatsa på sin idrott. Tack vare satsningen fick han ett stipendium för att spela basket i USA och studera psykologi på college.

Men just nu är Joyce tillbaka i Göteborg och vi träffar honom för att höra hur han tänkte inför sitt gymnasieval, hur det var att läsa Samhäll på Gymnasieakademin och hur han lyckades kombinera det han älskar att göra med studierna.

Lärarna Magnus och Fredrik svarar på vanliga frågor

Magnus och Fredrik, två av Gymnasieakademins omtyckta lärare, svarar på de vanligaste frågorna som kom in till oss under digitala gymnasiedagarna 2020. Hitta snabbt din fråga via tidsangivelserna nedan.

Obs! Skylten i klippet (1:40-2:36) visar fel. Medelvärdet för antagna på Hotell och Turism var 225 och inget annat.

Hitta din fråga i klippet
Vilka program har ni och vilka är antagningspoängen på dessa? – 1:20
Vilka datum är det Öppet hus? – 2:45