Våra program

Gymnasieakademin har fem gymnasieprogram där vi även erbjuder olika inriktningar. Väljer du att studera hos oss är du också förberedd för vidare studier på universitet eller yrkeshögskola.

Vill du ha en inblick i hur människor och samhället fungerar och fördjupa dig i olika samhällsfrågor? Då är Gymnasieakademins samhällsprogram helt rätt för dig! Vi erbjuder inriktningarna samhällsvetenskap och beteendevetenskap.

Du kanske drömmer om att bli advokat, VD, mäklare, arbeta med marknadsföring eller att ha ett eget företag? Du kanske redan idag har ett stort intresse för ekonomi, juridik eller företagande och vill ta nästa steg för att skaffa dig en bred och framtidssäker utbildning? Då skall du välja ekonomiprogrammet hos Gymnasieakademin.

Har du drömmar om att efter högskole- universitetsstudierna bli läkare, veterinär, eller kanske kriminaltekniker? Har du redan idag ett stort intresse för matematik, fysik, kemi och biologi? Vill du ta nästa steg för att skaffa dig en bred och framtidssäker utbildning? Då skall du välja vårt Naturvetenskapsprogram. Vi erbjuder inriktningarna naturvetenskap och samhällsvetenskap.

Vill du resa under din utbildning? Är du serviceinriktad, nyfiken, kreativt lagd och gillar att uppleva nya kulturer? Då är Hotell-och Turismprogrammet hos oss helt rätt för dig. Vi erbjuder en kreativ och utvecklande utbildning som kan ge jobb som bl.a guide, reseledare, receptionist, eventkoordinator och flygvärd.

Är du en person som gillar att jobba med försäljning? Brinner du för god service, marknadsföring eller vill du kanske starta eget företag i framtiden? Vill du jobba med affärsutveckling, logistik eller kanske som butiksledare? Då är handels- och administrationsprogrammet på Gymnasieakademin rätt för dig.